Bij piano (leren) spelen komt veel kijken: het aanscherpen van je muzikaal oor, de mogelijkheden kennen van je instrument, je technische vaardigheden en motoriek uitbreiden, de 'taal' van het notenschrift onder de knie krijgen, de rijkdom van de piano literatuur ontdekken. Kortom, als pianist ben je  altijd bezig jezelf te ontwikkelen. En uiteraard is piano spelen heerlijk om te doen en om te horen.

 

De pianoles praktijkruimte staat los van ons woonhuis in de bosrijke tuin. Je krijgt les op een mooi klinkende Bechstein vleugel. In dezelfde ruimte staat een Schimmel piano. Dat is handig bij het lessen; dan kunnen jij en ik elk achter een piano blijven zitten als er iets (voor)gespeeld moet worden. 

Er zijn twee mogelijkheden om pianoles te nemen:

1) wekelijks of twee-wekelijks pianoles op een vast afgesproken tijdstip van de week gedurende het schooljaar. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. 

2) met een pianoles strippenkaart bepaal je zelf de frequentie van de lessen. Zo is het mogelijk meerdere keren in een week pianoles te krijgen of juist de lessen te nemen met grotere tussenpozen.